Волейболистите на Хебър (Пазарджик) отстъпиха като домакини на Левски София с 0:3 (21:25, 25:27, 21:25) в мач от последния четиринадесети кръг на Първа осмица в Суперлигата при мъжете, който се игра в зала „Васил Левски“.

Въпреки загубата пазарджиклии спечелиха редовния сезон, като са първи с единадесет победи, три загуби и 33 точки. Успехът бе с изключителна важност за „сините“, които завършиха на втора позиция с десет победи, четири загуби 29 точки.

Двубоят бе без значение за пазарджиклии, които вече си бяха гарантирали първата позиция. Това позволи да бъде изпозван по-широк състав и да бъде дадена възможност на някои състезатели за изява, които имаха по-малко игрово време. Някои от титулярите пък получиха почивка. За съперника разпределителят Владимир Станков се завърна в стартовия състав след получена контузия.

Хебър: Иван Станев, Спас Байрев, Александър Ляфтов, Пламен Шекерджиев, Теодор Тодоров, Стойко Ненчев, либеро: Добромир Димитров (Любомир Агонцев, Иван Латунов, Брадли Гънтър, Николай Къртев)

Левски София: Владимир Станков, Боян Йорданов, Гордан Люцканов, Александър Николов, Христо Цветанов, Марк Макгивъррн, либеро Владислав Иванов (Владимир Гърков, Самуил Вълчинов, Венислав Антов)

В първия гейм поредица от непредизвикани грешки на домакините дадоха предимство на левскарите и те започнаха да диктуват играта. До края на гейма те не изпуснаха иннициативата и поведоха с 1:0.

Втората част бе най-оспорвана. Съставът на Хебър се разигра и на свой диктуваше развоя до средата на гейма. Левски обаче успя да навакса, като играта тръгна точка за точка. В решителните моменти сервисът бе използван и от двата тима като оръжие за надмощие. Домакините поведоха с 24:23, след добри изпълнения от крайната линия на Пламен Шекерджиев, но изпуснаха възможност да го затворят в своя полза и да изрявнят играта. След равенството 25:25, блокада на Марк Макгивърн даде предимство на „сините“, а отлична атака на Боян Йорданов сложи финалия акорд в полза са гостите.

В третата част отново имаше равностойност до 8:8, след което Левски се откъсна с две точки. До края на гейма левскарите отново съумяха да покажат повече аргументи на игрището и затвориха мача с чиста победа.

Александър Николов бе най-резултатен за „сините“ с 18 точки. Боян Йорданов добави още 15, а Гордан Люцканов завърши с 13 точки. За хебър Александър Ляфтов и Спас Байрев реализираха по 13 точки.