„Пусни ме пък, искам да живея вече в къщичката на баба Яга“. – повтаряше разплакано тригодишно момиченце, чиято баба едва го смъкна от новооткритата къщичка на кокоши крака в парка пред болница „Ескулап“ в Пазарджик.

Новата придобивка бе открита днес, като близо час преди началото на церемонията актрисата от Пазарджишкия театър „Константин Величков“ – Детелина Стойчева, забавляваше малчуганите от детска градина „Юрий Гагарин“ превъплътена в ролята на баба Яга.

Децата я следваха като хипнотизирани и с радост се включваха в игрите, които тя им организираше. Къщичката на баба Яга е само част от изцяло обновената среда в парка, където преди близо два месеца започна пълната реконструкция на къта за игра на децата, подмяна на пейките и оформянето на стрийтфитнес площадка.

Към днешна дата мястото е привлекателно за живущите наоколо и те разказаха, че с настъпването на пролетта разходките в градината ще станат ежедневие.

Нови паркови дръвчета вече красят част от градината, но се предвижда и ново затревяване, както и разкрасяването на отделни участъци от парка с цветя.

Авторът на къщата на баба Яга е художникът Петър Бажлеков. Къщичката е изградена от изцяло естествени материали, тя е съобразена с детския ръст и това се потвърди по време на откриването на обновения парк.

През цялото време децата не спираха да влизат и излизат от къщичката, както и да се заиграват с приказливата баба Яга, която пък накрая ги почерпи с лакомства.

Кметът Тодор Попов поздрави артистичното семейство Бажлекови за отличното изпълнение на приказната къщичка, като пожела на децата от съседната детска градина „Юрий Гагарин“ и кварталното училище „Никола Фурнаджиев“ да прекарват повече време сред природата и да се забавляват на открито.