150 кг негодни батерии събраха децата от 1б на СУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Ракитово по време на акция, която посветиха на отбелязвания днес Ден на водата.

Те бяха най-активни и ефективни в акцията за предаване на негодни батерии от домакинствата, в която с общи усилия на учениците от двете ракитовски училища и на служителите на Община Ракитово и РИОСВ батериите ще бъдат предадени за рециклиране.

Децата получиха награди от РИОСВ-Пазарджик, а мисията им да правят града си по-чист продължава.

Световният ден на водата се отбелязва на 22 март всяка година от 1993 г. насам под егидата на ООН и акцентира върху важността на достъпа до питейна вода.

Темата на Световния ден на водата през 2021 г. е „Ценим водата“ – тема, която поставя акцент върху стойността на водата и какво означава тя за различните хора.

Световният ден на водата отчита важността на водата и насочва вниманието към 2,2 млрд. души на планетата, които живеят без достъп до питейна вода. Поставя фокус върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб.

Кампанията цели да се покаже как правилното ползване на водата ще спомогне в борбата с климатичните промени – за намаляване на наводненията, сушата, недостига на вода и замърсяването.