Усмивки и сърдечни благодарности след тежки дни на белодробна вентилация, това пише под снимките на жена от Пашови и мъж от Костандово, които успяха да преодолеят коронавируса след като прекараха по седмица в кома. Информацията е публикувана от МБАЛ – Велинград където са били лекувани пациентиште.

„Представяме ви Анифе на 39г. от с.Пашови и Митко на 57г. от гр. Костандово. Анифе постъпва на 24 Февруари в интензивния сектор на Ковид- Отделението на МБАЛ- Велинград с дихателна недостатьчност – над 75% ангажираност на белодробния паренхим, коматозно състояние.

В продължение на 12 дни пациентката е на изкуствена белодробна вентилация (12 дни в кома). В резултат на проведеното интезивно лечение и благодарение на положените изключителни грижи от страна на целия екип на КОВИД- Отделението, днес месец по-късно, тя е в добро общо състояние и с поглед насочен към дома.

В момента с пациентката се провежда активна рехабилитация и съвсем скоро, тя ще бъде при своите близки и роднини.

Митко постъпва в отделението на 5 Март също с остра дихателна недостатьчност и придружаващи сърдечно-съдови заболявания. Около седмица той също е на изкуствена белодробна вентилация. 19 дни по- късно, благодарение на интензивното лечение, Митко е в добро общо състояние и подобряваща се белодробна функция.

Двамата пациенти благодарят от сърце на ангелите в бяло, върнали ги към живота и подарили им усмивка отново. Ние им желаем бързо възстановяване, сила и вяра, за да се върнат час по- скоро у дома! На тези, които спасяват животи, раждат надежди и връщат усмивките върху лицата на нашите пациенти – на тях БЛАГОДАРИМ и пред техния труд се прекланяме! Ценете живота! Спазвайте правилата и се пазете, мили приятели на МБАЛ- ВЕЛИНГРАД и Медицински център- Велинград 2017!“