„Средно пет пъти е паднало благосъстоянието на българите при управлението на ГЕРБ, за 12 години усвояването на европейски средства ГЕРБ произведе само и единствено свои милионери – депозитите над 1 млн. лева през декември 2020 г. са 1 180 – три пъти повече, отколкото през 2009 г. За същите 12 години възнагражденията в частния сектор нарастват с 45%, а минималната пенсия нараства от 175 на 300 лева. За 12 години България е на последно място по справяне с корупцията, дигитализацията, жизнен стандарт, възнаграждение и размери на пенсията“.

Това посочи Пламен Милев, водач на листата на „БСП за България“ в Пазарджик. „Бях провокиран от гръмките изказвания в тяхната програма, част от антикризисния им пиар, точно няколко дни преди да ни затворят за трети път. В края на 2020 гласуваха бюджет, в който не бяха предвидили втора, трета вълна и няколко дни по-късно въведоха втори локдаун.

На фона на всички безумия премиерът обикаля с джипката и раздава пари от нея. Интересно е, че когато ГЕРБ се появи на политическия хоризонт през 2007 залагаха същите програми и обещания, каквито и сега – 1 000 евро минимална работна заплата – виждате резултата какъв е“. Кандидатът за депутат акцентира върху факта, че икономиката е основен приоритет в програмата на БСП: „Трябва да върнем държавността, без нея не може.

Първото нещо, което ще направим е да променим всички материални закони. Трябва да бъдат премахнати паразитните текстове, които раждат корупция. Ще направим всичко необходимо средствата, които ще отпуснем на малкия и среден бизнес да достигнат реално и навреме до тях. Ще направим реформа и на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс – не може с един аршин да мерим и малкия, и големия.

Хората трябва да усетят, че държавата ги подкрепя. Предлагаме реформа в Българската банката за развитие, която да гарантира финансовото оцеляване на дребния, малкия и средния бизнес. По отношение на доходите на хората ще предложим един прозрачен механизъм за изчисляване на минималната работна заплата. Обръщаме внимание на фискалната политика като борба с бедността и неравенствата.

Предлагаме също намаляване на ставките на ДДС на храните и лекарствата на 9%“. Въпреки хвалбите на ГЕРБ, че са отпуснали 170 млн. лева за ремонт на пътища област Пазарджик няма път, който да не е в окаяно състояние. Велинград е СПА столицата на Балканите, няма как при толкова много минерални извори и инвестиции ти да започнеш да развиваш добив на волфрам или каквото и да е друго и да твърдиш, че няма причина за разваляне на концесията.

ГЕРБ се хвалят, че са дали 170 милиона за пътища в областта, но няма община, към която да тръгнеш и състоянието на второкласната и третокласната пътна мрежа да не е в окаяно състояние. В същото време в Пазарджик се прави околовръстен път на цената на магистрала. По отношение на демографията проблемът е сериозен. Пазарджик е с уникални икономически дадености, а има най-големия процент на работещите бедни. Наш приоритет е да променим това“, категоричен бе Милев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!