Районната прокуратура в Пазарджик пое разследването на снощния инцидент в Панагюрище, при който 21-годишен водач последователно блъсна три паркирани коли и се вряза във витрината на магазин, съобщи БНТ. В колата са пътували още четирима души, които веднага след инцидента са се укрили. Сред тях е и синът на кмета на Панагюрище.

Припомняме, инцидентът стана около 2 ч. през нощта. Малко по-късно, автомобилът е открит изоставен на пътя за село Панагюрски колонии.

Според разследващи в колата е имало още четирима младежи, които най-вероятно са употребили алкохол. Към момента се изяснява кой точно е шофирал.

От полицията в Пазарджик категорично отказват подробности, но според отлично информиран източник, колата е била управлявана от сина на кмета на Панагюрище Никола Белишки. Самият той отказа коментар.

По случая е образувано досъдебно производство. Според разследващите е истински късмет, че при инцидента няма човешки жертви, а само материални щети.

Все още не е ясно дали всички участници в произшествието са открити и задържани.

Автомобилът е на 21-годишния син на кмет на града. Жителите на Панагюрище казват, че не знаят нищо за катастрофата.

По-късно кметът на Панагюрище потвърди пред bTV, че синът му е участвал в среднощния пътен инцидент. По думите му, синът му не се укривал, а бил под стрес след случилото се. Той не знаел къде е.

Разследването по случая продължава. Източници от МВР съобщават, че кметския син още не е открит.