Интервю с Атанас Шопов, кандидат за народен представител и водач на листата на Републиканци за България в 13-и избирателен район – област Пазарджик.

Атанас Георгиев Шопов е роден през 1980 г., семеен с две деца, втори мандат общински съветник  ОС – Пазарджик. Той е с две висши образования със специалност „Логистика на сигурността“ и „Стопанско управление“. Водач на листата на ПП Републиканци за България от 13 МИР Пазарджик – избори  за народен представител 2021г.

 Г-н Шопов, какво Ви мотивира да се кандидатирате за народен представител?
           
Искам в страната ни като цяло, а и в частност Пазарджишка област да има повече млади хора. Да остават тук заради образование, реализация, по-спокойно бъдеще. Аз съм от тези млади хора, които избраха да си останат тук и осъзнавам своето призвание да участват в промяната за по-добър живот на всички. За достойни старини на нашите родители и за сигурно, и добро бъдеще на децата ни.

Какво Ви даде опитът ви на общественик и политик в последните години?

            Много се радвам,че успях да натрупам този опит. Запознат съм с начина на работа в общината, участвах и наблюдавах работата на хората и в политиката. Добих ясна представа кое как се случва, защо и как да бъдем полезни на хората. Опитът ми дава увереност, че съм на прав път.

            Припознавате страната ни и Община Пазарджик с  проблемите като своя грижа и съдба. Мислите ли, че имате сили да водите своите битки за справедлив път напред? Кое е Вашето най-силно оръжие в тях?

            От няколко години по-сериозно водя битките. И няма да спра да го правя. Увереността и решителността ми идват от желанието за справедливост. Държа да има такава и повече хора трябва да се стремят към нея. Вече не съм сам в този път. До мен застанаха истински смели, образовани и отговорни хора, които ни подкрепят със своят опит.

             Вие имате до тук в своята дейност успешни резултати, които с право Ви дават самочувствие на успял човек. Посочете някои примери!

 Успехи и положителни резултати се постигат с труд и постоянство и с подкрепата на моите съграждани. Горд съм с жителите на с. Црънча, които спряха продажбата на своето училище. Стотици граждани спряха изсичането на дърветата по бул.“Ал.Стамболийски“ в гр.Пазарджик. И първият референдум вече е факт – този в с. Синитево. Спряхме „най-големият грабеж“ за 2017г. – отдаване паркинга на МБАЛ “Здраве“ на престъпно ниска цена.

            Вие имате ясна визия за развитието на Област Пазарджик. Сега се устремявате към решаване на проблемите в национално ниво. Не се ли страхувате, че мащабът е голям?

            Мащабът е голям, но в него няма място за страх. Жителите на общините в цялата ни страна очакват от народните представители прозрачност на решенията. Това означава да ги включим в процеса и да им покажем перспективата, че една община и едно населено място, могат да бъдат управлявани в интерес на хората.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!