Ще продължим започнатия от БСП през 2007 г. процес на финансова децентрализация на общините, защото е в техен интерес и ще им даде повече възможности да отговорят на очакванията на жителите. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България” Пламен Милев по време на работна среща с кмета на община Пещера Йордан Младенов.

qrf

Предвиждаме и част от данъка върху доходите на физическите лица да остава в общинския бюджет, така че общините да разполагат с повече средства да облагородяват и ремонтират, да подобряват градската среда, посочи Милев. Ще има ясен механизъм за разпределение на държавните субсидии и излишъци, така че общините да могат да провеждат собствена местна политика на развитие и да се преодолеят задълбочаващите се регионални различия, отбеляза водачът на листата на „БСП за България”.

Той представи намерението на БСП и за създаване на специален фонд за поддръжка на второкласната и третокласната пътна мрежа в общините. Кметът на Пещера запозна Пламен Милев с проектната готовност за модернизиране на градския пазар, централната градска част и квартал „Изгрев”.

„Полагаме усилия и отговорност да работим  според възможностите на бюджета, не забравяме и селата, с повече подкрепа от държавата могат да се случат и още добри неща”, каза Йордан Младенов. Водачът на Коалиция „БСП за България” се срещна и с кметовете на селата Радилово и Капитан Димитриево, където със средства от общинския бюджет също са направени подобрения. В срещите участва също и кандидатът за народен представител Гълъбина Карамитрева, която е родом от Пещера.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!