„Каналът Паша арк  е един от символите на нашия град, а неговото почистване и поддръжка е още едно доказателство за съвместната добра и полезна работа между различните институции, в случая Община Пазарджик и „Напоителни системи“. Използвам случая да благодаря на управителя г-жа Целева за това, че те направиха необходимото да почистят канала, който в крайна сметка е тяхна собственост и ангажимент. Но пък ние искаме да им помогнем като им съдействаме с изхвърлянето на боклуците, както и ще изрежем самораслите храсти и дървета в рамките на самия канал и около него“, поясни кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той отбеляза и положените усилия през годините, за да може съоръжението да придобие  още едно знаково значение. „Знаете, по неговото протежение създадохме ансамбъл от скулптури. Ще продължим и през следващата година, защото искам това да остане една трайна забележителност. Така че след няколко дни с пускането на водата се надявам да се върнем към този пролетно-летен по-усмихнат и по-слънчев начин на живот“, сподели още Тодор Попов.

Той призова гражданите да полагат усилия за опазването на съоръжението, тъй като Паша арк е канал, а не място за изхвърляне на отпадъци, от което ежегодно се събират тонове отпадъци.

Управителят на „Напоителни системи  г-жа Сашка Целева отбеляза, че „Напоителни системи“ е собственик на стотици километри канална мрежа, която всяка пролет трябва да бъде почистена, за да е годна не само за напояването, а и безопасна за жителите. „Почистването само на градската част от Паша арк отнема  време и ресурс, който може да бъде насочен за възстановяване на други канални мрежи, за намаляване на загубата на вода и повишаване качеството на услугата.“, категорична е г-жа Целева.

„Съвместната ни работа с Община Пазарджик се случва навреме, а това е в интерес на жителите“, каза още управителят на „Напоителни системи“.