Костадин Огнянов, овдовелият съпруг на медицинската сестра Дарина Огнянова, която издъхна в пазарджишката болница от Ковид-19, съобщи БЛИЦ. Мъжът е полицай в сектор „Пътна полиция“ Пазарджик.

Потресен, човекът разказа как от болницата в областния град са върнали жена му вече мъртва без златните й обеци, които наскоро тя и дъщеря им избирали с такова огромно желание.

Дарина много се радвала на бижутата. „Върнаха й златното синджирче и гривна, но никой, докторите, въпреки че питах, не знаели къде са. Разберете ме правилно, не съм за едни златни обеци, но те са спомен от жена ми. Това се нарича мародерство, в болницата са мародери“, заяви Огнянов. Мъжът допълва, че жалби няма да пуска защото не всички лекари са такива ,но настоява обеците да се върнат.

Той разказа, че последната ваксина на Дарина е била поставена преди около месец. Припомняме, че старшата медицинска сестра на Урологичното отделение към Областната болница в Пазарджик Дарина Огнянова е почина на 6 април от КОВИД-19, въпреки че е била имунизирана.

Преди време Огнянова пожелала да даде пример, като на 11 февруари обявила, че ѝ е поставена втора доза ваксина на „Пфайзер/Бионтех“. Тогава бе оповестено, че тя има и редица тежки диагнози, сред които и автоимунно заболяване.

Мъжът й разказа, че автоимунното заболяване е склеродермин на меките тъкани, имала й синдром на Райно, и хашимото. Въпреки тези тежки заболявания д-р Горанов от УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив, който бил лекуващ лекар за автоимунното заболяване на Дарина, й казал да си постави ваксина, твърди опечаленият съпруг. 

Полицай Огнянов е крайно възмутен и от отношението на д-р Сертов, който бил завеждащ комисия на ТЕЛК в Пазарджик. Месец преди трагедията Дарина отишла да си подаде наново документите, защото предишното й телково решение изтичало. Д-р Сертов обаче я върнал за някакъв липсващ документ.

„Жена ми беше медицинско лице и перфектно си беше приготвили документите. Сертов й казал: Сега ще видиш ти, преди две години мъжът ти състави глоба на жена ми“, заяви пред медията ни пътния полицай Костадин Огнянов.

Той твърди, че освен че е лекар в ТЕЛК, д-р Сертов поставял и обслужвал всички климатици в пазарджишката болница. Когато Дарина Огнянова изкарала няколко дни в интензивното отделение в болницата, малко преди да почине, Огнянов срещнал лекаря и му казал: „Докторе, жена ми не докача ТЕЛК, в интензивното е“, докторът го изгонил с думите: „Я се разкарай от тук, махай се веднага“. 

„Животът на жена ми започна в тази болница, когато беше на 18 години, там свърши, когато беше на 51. Как не ги е срам да й откраднат бижутата“, повтаря потресен вдовецът. Семейството има 20-годишна дъщеря студентка и по-голям син, който е разследващ полицаи в Пазарджик“. Погребението на Дарина Огнянова е било на 8 април.