Ако все още имате съмнение, че можете да изберете за народен представител човек, за когото не знаете нищо, не се съмнявайте – може. Защото избирателите от 13 МИР – Пазарджик изпращат в Народното събрание човек, за когото наистина не знаят нищо. Още повече, че той никога не се е показвал на бъдещите си избиратели. Правилна тактика. Така не може да им обещае нищо. Иде реч за мистериозния Тодор Василев Василев, който първоначално бе отбелязан като трети в листата на „Има такъв народ“, но пост фактум бе разменен с втория Светослав Георгиев Георгиев и зае неговото място, а Георгиев стана трети.

Водачът на партията Слатнислав Балабанов се появи в Пазарджик само на откриването на офиса и кампанията, а след това го гледахме от малкия екран в „Студио Х“ на 7/8. Това пак си беше нещо. Първоначално централни медии обявиха, че Балабанов ще бъде депутат от Пазарджик, но днес изненадващо ЦИК публикува информация, че той ще бъде депутат от Ловешки избирателен район, където също беше водач.

Така изпращаме в Парламента – Тодор Василев Василев, за когото никой не знае нищо и заелия трето място Светослав Георгиев Георгиев, за когото местни хора твърдят, че е роден в Пазарджик. Него също го видяхме за няколко минути когато Слави Трифонов обяви екипа от експерти в партията си. Светослав Георгиев тогава не каза нищо. Просто си стоеше. Биографията му казва доста неща, но в нея не се съобщава, че той е пазарджиклия. Ето я:

Д-р Георгиев е роден в България в началото на 80-те години на миналия век. На 19 годишна възраст, той се мести в Нидерландия, където записва програмата по „Международен бизнес и мениджмънт“ към едно от най-добрите бизнес училища – Международното бизнес училище Грьонинген. Завършва през 2007 г., специалност международен маркетинг и мениджмънт, и под-специалност финанси и счетоводство в същата институция. През годините си на студент зад граница той работи като стажант в сърцето на Лондон в една от най-бързо развиващите се компании за електронна търговия и залагания по това време. След успешното завършване на бакалавърския си курс, д-р Георгиев започва работа като бизнес журналист и изпълнител „Продажби“ в базирана в Лондон медийна агенция, където успява да участва в и управлява проекти на три различни континента. След около 3 години работа в сферата на маркетинга и продажбите, в края на 2009 г., той печели японската държавна стипендия „МОНБУШО“. От 2010 до 2016 г. включително, д-р Георгиев пребивава в Япония, където завършва магистърска степен по мениджмънт и докторска степен по оперативен мениджмънт към един от най-титулуваните японски университети. Научноизследователската му дейност води до публикуването на няколко научни труда във водещи международни журнали.

Образование

Доктор по оперативен мениджмънт и магистър по мениджмънт (защитени с отличие) от един от 10-те императорски университети и топ университета в Япония за 2020 г. – Tohoku University;
Бакалавър по маркетинг, и по финанси и счетоводство – Hanzehogeschool Groningen (Нидерландия) и Sheffield Hallam University (Великобритания(

Опит

Повече от 8 години опит в сферата на висшето образование, съчетан с над 5 години индустриален опит пряко свързан с преподаването и научноизследователската дейност. Част от заеманите до сега длъжности включват:

  • Консултант „Бизнес Развитие“ (фрийлансър) – 2013 – до сега, като част от проектите включват Tanzo (блокчейн базирана социална мрежа за ръчно изработени стоки) – Източна и Югоизточна Азия; Jeton (електронен портофейл) – Япония и Великобритания; Sumitomo Wiring Systems (България и Япония) – изследователско-сътрудническа дейност; Ricoh Group (Япония)
  • Старши Лектор и Научен Изследовател в сферата на бизнес-мениджмънта, Ton Duc Thang University (Хо Ши Мин, Виетнам) – 2017 – до сега.
  • Гост-Изследовател към Японския Институт за Трудова Политика и Обучение – JILPT (Токио, Япония)

В крайна сметка, както се казва – честито на печелившите! Но пък избирателите не са удовлетворени от липсата на информация. Стана така, че ще ги представлява гражданин, за когото само можем да гадаем – дали е рус или чернокос, дали е млад или стар, дали носи очила или не, дали е висок или нисък? А къде отиде мерака за мажоритарни избори, който беше формулиран като въпрос в референдума?

По-интересно е, че и областният координатор на „Има такъв народ“ – Тинко Василев отказва да дава информация за Тодор Василев Василев. Уточнява обаче, че няма роднинска връзка с него заради съвпадението на техните бащини и фамилни имена.

Иначе Тинко Василев е адвокат по професия и до 2019 г. е бил в УС на гражданското движение ДНЕС, което активно подкрепи референдума на „Шоуто на Слави“.

В пазарджишката листа беше още Иван Лютаков, който е съдружник във фирма за производство и дистрибуция на медицински изделия, и д-р Силви Петров от експертния екип на партията в сектор „Здравеопазване“, който влезе в новия Парламент, но от Хасково.

И в заключение ще кажа това, което казваше учителят ми по биология: „Мълчанието е злато, но ние не сме алчни“. Говорете, момчета, поне се покажете кои сте.