Учениците на ОУ “д-р Петър Берон” в село Биркова, община Велинград, ще се обучават в изцяло ново училище. Училището е основано през 1924г., но досега учениците са провеждали учебните си занятия в преместваема постройка при лоши условия. Благодарение на отпуснати от правителството целеви средства изцяло новото училище бе завършено.

Стойността на проекта възлиза на 2,6 милиона лева, което финансиране осигури на учащите се деца стабилна, сигурна и красива сграда, заедно с напълно оборудвани класни стаи.

На тържественото откриване присъстваха много официални лица, сред които вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на образованието Красимир Вълчев, началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова, депутатът от ПП ГЕРБ и СДС Димитър Гечев и други.

От днес 250 деца от 9 населени места в общината ще могат да се обучават, възпитават и да се чувстват щастливи в напълно оборудвани, съвременни и модерни класни стаи. Отпуснати са средства и за два микробуса, които ще превозват децата безплатно.