Пътят от с. Дебръщица до хижа „Добра вода” е почистен от стърчащи клони и храсти, съобщи кметът на Община Пазарджик Тодор Попов. „Вече сме на финала на дейностите по почистването на пътя, който беше много обрасъл, драскаха се колите, клоните и храстите бяха навлезли в пътната настилка, пречеха на видимостта, а това е най-прекият път за местностите Цигов чарк  и Дъното, където много пазарджиклии се разхождат и почиват. Изчистеното трасе е от Дебръщица до административната граница с община Пещера – на 2 км след хижа „Добра вода”, уточни Тодор Попов.

„Радвам се, че го направихме в партньорство с един Инициативен комитет от доста хора, които участваха в реалните дейности по изчистването на пътя. Това са старите наши партньори – Стоян Пешлов и Ирина Харалампиева, както и техни съмишленици. Благодаря им, както и на ръководителя г-н Стоимен Спасов и служителите на БМ „СУОПКД – Пазара“, които се организираха и за кратък срок изчистиха пътя. Защото всички ние го заслужаваме! А най-важното – храстите пречеха на видимостта и бяха предпоставка за пътно-транспортни произшествия”, коментира още Тодор Попов.

Стоимен Спасов посочи, че дейностите по почистването са реализирани като публично-частно партньорство, като участниците в Инициативния комитет са осигурили работници, Община Пазарджик -техника и  консумативи и допълнително наети на граждански договор работници. В продължение на малко повече от две седмици цялото трасе е било изчистено от стърчащи дървета, клони и храсти. „Пътят придоби съвсем друг вид, удобен за пътуване и е по-безопасен”, коментира Стоимен Спасов.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов съобщи, че с тази инициатива започват дейностите по Пролетното почистване в община Пазарджик и че през следващата седмица предстои провеждането на акцията „По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик”, добила популярност с името „Сливи за смет“, при която срещу предадени преработваеми отпадъци Общината осигурява разсад за цветя или фиданки.