От вчера посещенията на театър, концерт, изложба вече не са мисия невъзможна и можем да се насладим в оставащите дни на пролетния месец април на някои културни събития.

ДКТ „Константин Величков“ Пазарджик кани на 15-ти, в четвъртък на спектакъла „Мариус 50“ – сборен моноспектакъл на талантливия ни актьор и режисьор Мариус Куркински.

Детските представления са „Рибарят и златната рибка“, „Косе Босе“ и „Часът на Пепеляшка“, които ще се играят съответно на 17, 22, 23 и 24 април на камерна сцена с начало от 11:00 и от 16:00 часа.

На 22–ри април е и концерта за класическа музика на Симфонично – оперетно дружество „Маестро Георги Атанасов“. Началото по традиция е от 18:30 часа, а входът е свободен.

В програмата, в едноименната концертна зала са включени Концерт за виолончело и оркестър, ла минор от Шуман и Симфония №3, „Ероика“, ми бемол мажор от Лудвиг ван Бетовен.

Диригент ще е Адам Клоцек от Полша, а солист ще е младият виолончелист Момчил Пандев. Достъпни от вчера са и музейните експозиции, както и изложбите, подредени в пазарджишките художествени галерии.