Мирослав Ангелов и Георги Гаджев от АСК „Мегапорт“ спечелиха 1-то място с тяхната доминираща Skoda Fabia R5 (клас RC2). На 01:19,2 след тях финишираха Денис Станчовски и Явор Брънков от „Престиж“ с Peugeot 208 R2 (клас RC4), а третата позиция (+01:24,4 от първите) на почетната стълбичка заеха Антон Титов и Динко Георгиев, също с Peugeot 208 R2 (клас RC4) и отбор „Мегапорт“.

„Беше добра подготовка за нас, благодаря на организаторите и на публиката, имахме малко затруднения с мъглата, но така стана по -интересно самото състезание. Заложихме на сликове, вместо на мокри гуми, имахме малки премеждия, но състезанието мина доре за нас.“ – заяви Мирослав Ангелов.

Снимка: Илиан Телкеджиев

а навигаторът му Георги Гаджев допълни: „За мен това е една сбъдната мечта, радвам се, че Пещера отново е на картата, защото това е град с традиции. Искам да благодаря на знайни и незнайни спомоществувуватели за съпричастността и за високото ниво на пътната книга, която е направо на световно ниво. Ще се радвам автоспорта в Пещера отново да се възроди.“

Пилотът Денис Станчовски охарактеризира трасето: „Класически и технични отсечки, благодаря на моите механици и целия отбор, които ме подкрепяха, разчитахме на записката и състезанието мина по план.“, навигаторът му Явор Брънков добави и това: „Имахме стратегия и за четирите минавания, и завършихме успешно. За нас състезанието беше на ниво.“

Тони Титов каза:“Стартирахме много добре в първата отсечка, но загубихме темпо във втората, но беше много интересно и приятно състезание, с многобройна публика, благодаря и на организаторите, и на навигатора си Динко, който ме прекара през мъглата.“ Мнението му бе потвърдено и от Динко Георгиев: „Страхотно състезание, атакувахме от първия метър, получи ни се в първия етап, но после се разколебахме и не догонихме колегите, но може следващия път те да гонят.“

Борис Григоров и Виктор Миленков с Mitsubishi Evo 9 (клас HC2) също направиха добро състезание, завършвайки на 1-во място в клас HC2 и 4-ти в генералното класиране, на 01:37,2 от Мирослав Ангелов и Георги Гаджев. На 01:39,8 от първите и на 5-та позиция пък финишираха Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Peugeot 208 (клас RC4).

За първото издание на пещерския рали спринт бяха подадени 28 заявки, а през церемониалния старт вчера преминаха 26 автомобила. До финала стигнаха 24 екипажа.

Снимка: Илиан Телкеджиев

Битката в клас RC 4 бе една от най-интересните в състезанието. С по-малко от 5 секунди на финала младият панагюрец Денис Станчовски с навигатор Явор Брънков успя да победи екипажа на “Мегапорт” Антон Титов и Динко Георгиев. Трети в този клас останаха двукратната европейска шампионка Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов.

В клас HC2 с победа завърши екипажът на “БМВ клуб България” Борис Григоров и Виктор Миленков с Mitsubishi Lancer Evo 9. Те завършиха пред Пламен Пантелеев и Свилен Савов (VW Polo). Трети в този клас останаха Иво Иванов и Николай Тенчев (Subaru Impreza WRX).

Втория кръг от националния рали спринт шампионат ще се проведе на 29-30 май, когато ще се проведе рали спринт “Дряново”.

http://rallycontrol.ro/rally/index.php/hill-climb-2020/rally-sprint-stage-1-2021

Два от екипажите аварираха по време на състезанието, за щастие без наранявания. Първият от тях бе

А след това съдбата им бе последвана от екипажа на кола №12 – „Renaut Clio RS“ – Огнян Герджиков и Николай Китанов. Така до финал стигнаха общо 24 екипа.

Състезанието се организира благодарение на изключителната подкрепа от страна на Община Пещера и кмета Йордан Младенов, както и ръководството на фирма „Биовет” АД. За осъществяването на първия пещерски рали спринт помогнаха Елиткар, Гудекс АД, Грибаш, Bari Shoes, Матраци Симеонов и Пасат Антени ООД.