Двама шофьори са задържани от органите на реда пред уикенда, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

Пръв в полезрението им попаднал 50-годишен панагюрец. Той управлявал „Мерцедес“ по шосето Панагюрище-Пазарджик под въздействието на алкохол. При направения алкотест дрегерът отчел 1.38 промила концентрация на алкохол. Той е задържан, а спрямо него образувано бързо производство.

Много по-фрапиращ е случаят с 31-годишна столичанка. Вчера следобед в ОДМВР-Пазарджик бил получен сигнал за пътен инцидент в района на 71-и километър от АМ „Тракия“. Незабавно към мястото били насочени екипи на Пътна полиция, които обслужват аутобана, както и аварийно-спасителен автомобил на пожарната.

Пристигайки униформените установили, че жена от София е загубила управлението над лек автомобил „Хюндай“. Возилото се спряло в крайпътната мантинела. За радост тя не била сериозно пострадала, нанесени са материални щети по возилото.  Последвали тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Пробата за наркотици се оказала положителна по отношение на амфетамин. На всичкото отгоре полицаите установили, че катастрофиралият Хюндай е бил обявен за издирване.

Шофьорката е задържана в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая се водят досъдебни производства.