Двама са задържани заради притежаване на наркотици, а единият от тях и за управление на автомобил под тяхното въздействие.

Вчера служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик провели полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотици, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Полицейските действия обхванали територията на пазарджишкото село Говедаре. Първоначално екипите засекли 27-годишен жител на същото село.

Последвала проверка, при която у него били открити около 8 грама амфетамин, 3 грама  марихуана и една саморъчно свита цигара. Малко по-късно на същото място бил установен и 24-годишен жител на пловдивското Ново село.

Младият мъж бил с автомобил и носел в себе си полиетиленов плик, в който имало бучка от бяло прахообразно вещество. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на амфетамин с маса от близо 49 грама.

Освен това притежателят му управлявал возилото си под въздействието на същия по вид дрога. Двамата са задържани в ареста на РУ-Пазарджик, а спрямо тях са образувани досъдебни производства.