Във връзка с предстоящите планирани дейности по освежаване на хоризонталната пътна маркировка на уличната мрежа на Пазарджик и при метеорологични условия, подходящи за извършването им от Общината съобщават, че утре и в неделя ще бъдат въведени временни ограничения, и промени в организацията на движението на МПС в областния център.

Утре, на Лазаровден, ще бъде преустановено движението по ул. „Генерал Гурко“ за времето от 08:00 до 17:00 часа, в участъка от кръстовището с бул. „Георги Бенковски“ до кръговото кръстовище с ул. „Пловдивска“. Това налага автобусите по линии №2 и №13 да пътуват в този часови пояс по обходен маршрут през ул. “Кочо Честименски“ и ул. „Стефан Караджа“, а спирките на Щаба, Билла 2, Минералната баня и банка „Пиреос“ временно няма да могат да се използват.

В празничния неделен ден в часовете от 08:00 до 17:00 ще бъде преустановено движението на МПС по ул. „Генерал Гурко“, в участъка от кръговото кръстовище с ул. „Пловдивска“ до кръстовището с бул. “България“ и ул. „Цар Иван Шишман“. В тази връзка автобусите по линия №10 ще се движат по обходен маршрут, както следва: ул. „Константин Величков“, Театъра, Адвокатурата, Билла 2, Минералната баня, кръговото на ул. „Пловдивска“, банка „Пиреос“, след което ще продължават по обичайния си маршрут. В посочения часови диапазон, спирките по редовния маршрут, попадащи в затворения участък временно няма да бъдат достъпни.