Стефка ВЕНЧЕВА

Когато говорим за ведомства сме склонни да казваме, че не си вършат бързо и в срок работата. Понякога вероятно е така, но не е така в моя случай. Реших да ви го разкажа, защото дължа изключително голяма благодарност на един млад и много голям професионалист, става дума за инспектор Руси Темелков от РУ на ОДМВР – Пазарджик.

Миналата седмица изгубих служебната си банкова карта, нямаше да разбера, че е станало, ако не бях уведомена от банката, че имам четири разплащания с нея. Но не бях ги извършила аз.

Общата сума на четирите транзакции бе 265 лв. Изпаднах в паника, блокирах картата, отидох в полицията и подадох жалба, че това се е случило.

На пръв поглед изглеждаше невъзможно да се открие човекът, който ми беше причинил това. Случаят с моята карта беше възложен на г-н Темелков. Още в първия момент, в когото разговарях с него, разбрах, че той е човек, който изпипва нещата до последния детайл и когато се е заел с една задача, няма да миряса докато не я свърши.

Днес мога да кажа, че сумата ми беше възстановена, а извършителите – разкрити. Как се е случило това, можем само да гадаем. Когато започнах горещо да благодаря на инспектор Темелков, той ми каза: „Моля ви, госпожо. На мен това ми е работата.“

Знаете ли, потръпнах при тези думи. Представете си, в каква държава щяхме да живеем, ако всички държавни служители бяха като инспектор Руси Темелков?

Много често ни обвиняват, че публикуваме на пръв поглед маловажни случаи от полицейския бюлетин. Казват, че това е дребнотемие. Ами не е. Моят случай също на пръв поглед е дребнотемие, но фактът, че той беше решен само за четири дни, говори друго – полицията си върши работата.

А всеки, който намери чужда карта, има два пътя – да я върне в банката, която я е издала или да я отнесе в полицията.

Това са честните начини да решите подобен проблем. Нечестните са да тръгнете от магазин в магазин и да си пазарувате с чужди пари. И в този случай ще ви хванат. Струва ли си да си причинявате това?

Не знам какво са си помислили хората, които са намерили моята карта. Единственото, което исках да ги питам е: защо постъпихте така?

Това вече няма значение. Такъв е бил техният избор. Сумата е възстановена, а това, което отново ще напиша е едно огромно БЛАГОДАРЯ!

Благодаря на г-н Темелков, на главен инспектор Ненко Годжевъргов и старши комисар Ивайло Тишев, защото заслугата за този екип, който наистина си върши работата е тяхна.