Пъстри великденски картички изработиха второкласниците от ОУ „Христо Смирненски” за възрастни хора от Пазарджик, които живеят сами. Идеята да стоплят сърцата на бабите и дядовците на празника е на 9-годишния Павел, който я разказва на своите съученици и заедно сътворяват подаръците.

qrf

Със съдействието на своите учителки, г-жа Христоскова, г-жа Низамова и г-жа Георгиева, второкласниците с огромно желание рисуват и апликират картички и украси и боядисват великденски яйца за възрастните хора. „Мили баби и дядовци, изработихме картички за вас, бъдете живи и здрави”, това пожелание на своята картичка изпрати второкласничката Виктория.

Така, в навечерието на светлия празник под мотото „Сърце за малките неща”, зарадвани бяха баба Катя, баба Данче, баба Виолетка и много други. Подаръците лично разнесе Павел, на когото асистираше 6-годишната Радост. Развълнувани и трогнати сме от жеста на децата, от хубавия пример, от добрите им сърца, споделиха възрастните хора и допълниха, че с нетърпение ще ги очакват за следпразнична среща.