https://we.tl/t-47hapBsPIM

Президентът на Хебър Александър Иванов с първи думи след привличането на Камило Плачи за старши треньор.  Той коментира какви са целите пред отбора, селекцията и дали ще се допуска публика за следващия сезон. Разбира се не пропусна на благодари и на феновете, които не спряха да подкрепят отбора.

Александър Иванов: Идването на Камило Плачи е атестат за добрата работа в Пазарджик и Хебър

Как се стигна до подписването на договора?

Чисто формално не е толкова сложно, колкото самото му идване и съгласието му да поеме поста старши-треньор . Това е и атестат за всичко, което се върши в града и разбира се в клуба. Искрено се надявам да вдигнем нивото ни, както и да вдигнем нивото на българския волейбол. За да можем всички да се радваме и на добър национален отбор.

Камило Плачи не беше единствената чуждестранна опция. Имахме разговори и със сърбин и с треньор от Испания. Но в крайна сметка, смятам, че взехме най-доброто решение – Камило Плачи да води Хебър в следващите две години.

Предстои селекция, какво да очакваме?

Тепърва ще действаме в тази насока. В следващите няколко седмици той ще пристигне тук в Пазарджик за да се запознае с условията и бъдещата си работа. Можем да кажем, че това е хубав ден за града ни. Благодаря на всички, които ни подкрепяха през годините. Сега заедно можем да си честитим, защото постигнатият договор с Камило Плачи е атестат за цялата сериозна работа, която се е вършила през годините.

Какви са целите на Хебър за новия сезон?

Ние сме максималисти. Винаги се целим високо. В последните пет години имахме поетапно развитие на клуба и естествената стъпка бе да завършим с шампионска титла. От тук нататък отново ще се борим за трите трофея – Суперкупа, Купа и титла. Надявам се също на добър пробив в Европа, защото идването на Плачи не е само новина за Пазарджик и България, но и европейска такава. Очаквам се все по-сериозно да се говори за Пазарджик и Хебър.