Шестима са установени да притежават наркотици по време на засилените проверки през празничните почивни дни.

В последния ден на април криминалисти от РУ-Панагюрище засекли 32-годишен мъж от Добрич, 39-годишен от Стрелча и 26-годишен от Панагюрище.

Те държали в себе си полиетиленови пликчета съдържащи суха зелена листна маса. При направените полеви наркотестове дрогата се оказала синтетичен канабиноид.

На следващия ден отново панагюрски полицаи спрели за проверка 28-годишен жител на велинградското село Драгиново. У него органите на реда открили същия по вид наркотично вещество. Служители на участъка в пазарджишкия квартал „Изток“ проверили 33-годишен жител на областния град.

У него те намерили полиетиленово топче със синтетичен канабиноид. Като най-напрегнат се очертал случая с 22-годишен велинградчанин.

На втори май пред дискотека във Велинград автопатрул предприел проверка на младия мъж, който привлякъл вниманието на униформените с неадекватното си поведение. Купонджията обаче бил категоричен, че няма да позволи да бъде инспектиран.

След като го заявил той побягнал  и се наложило да бъде преследван от полицаите. След около километър и половина обаче настигнат и задържан. У него е открито полиетиленово пликче с бял прах, който по-късно при направения полеви наркотест се оказал амфетамин. Спрямо всички мъже се водят досъдебни производства.