След празниците обикновено във всяка една къща остават дузина сухи козунаци, които домакините се чудят какво да правят. Знаете, че е грешно да ги хвърляме в кофата за боклук, защото все пак това е сладък хляб и не бива да попада на това място. Ако имате познати, които се нуждаят от храна, много добре. Дайте ги на тях. Така ще се чувствате и вие щастливи, че сте успели да помогнете на някой в нужда. Ако обаче не познавате хора, с които можете да споделите останалия от празниците козунак, ние ви предлагаме една невероятна рецепта за най-вкусния сладкиш с козунаци, който сме сигурни, че много ще се хареса на цялото ви семейство. Направата му е толкова лесна, че дори новаците в кухнята ще се справят безпроблемно със сладкиша. Получава се лек, пухкав и апетитен. Дори не можете да предположите за какъв вкус става въпрос. Предлагаме да се заемете с приготвянето на този сладкиш и да не губите и минута време. Феноменално вкусен сладиш от сухи козунаци Продукти, които ще са ви необходими:

• 1 козунак ;

• 5 яйца

• 800 мл прясно мляко

• 1 ч.ч. захар

Това е всичко, което да поставите върху кухненския плот като заготовка. Време е да преминем към съществената част, а именно самото готвене. Начин на приготвяне: Най-напред се заемете с направата на карамела. Съветваме ви да използвате форма за кекс. Изсипете количеството захар на дъното й и я поставете във фурна, загрята на 180 градуса. Захарта трябва да се карамелизира и да добие златист загар. Внимавайте да не прегорите карамела, защото може да се получи неприятна горчивина.

След като сте се уверили, че карамелът е готов, може съвсем спокойно да преминете към следващата стъпка. Накъсайте на малки парчета козунака. Ако искате сладкишът да е още по-невероятен на вкус, бихте могли да ползвате козунак със стафиди, бадеми, шоколад, локум или друг, какъвто имате под ръка, останал от празничните дни.

Разпръснете козунака върху изстиналия вече карамел и в купа разбийте млякото и яйцата със захарта. Полейте козунака със сместа и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Около 1 час е достатъчно да се пече. Сладкишът трябва да добие златисто – розов загар. След като извадите формата от фурната, изчакайте да изстине. След това обърнете в поднос и нарежете на парчета. Сервирайте в компанията на топло мляко с какао или друга любима напитка. Това е един невероятно вкусен сладкиш, който ще ви помогне да спасите сухите козунаци и да ги превърнете в кулинарна творба.