Четирима пияни водачи са установени за периода от Гергьовден до тази сутрин. Единият от тях предизвика и пътно-транспортно произшествие, за радост без пострадали хора.

В събота следобед в РУ-Велинград бил получен сигнал за пътен инцидент в района на пътя между Велинград и село Драгиново. На мястото бил изпратен дежурен автопатрул, който установил, че катастрофата е причинена от 58-годишен велинградчанин. Той бил зад волана на „Пежо“-то си след почерпка с алкохол. Движейки се по горски път мъжът загубил контрол над колата си, возилото тръгнало през канавката по склона и се забило в мантинелата на намиращият се наблизо път между курорта и съседното село Драгиново.

След направената проба с дрегер, се оказало, че водачът управлявал с 3.17 промила концентрация на алкохол.

С доста промили се оказал и 36-годишен пазарджиклия, който бил спрян за проверка от екип на сектор „Пътна полиция“ на улица в пазарджишкото село Пищигово. Той шофирал по улиците на населеното място със „скромните“ 3.51 промила.

Далеч зад тях се оказали 26-годишен ветренец и 59-годишен пазарджиклия. При тях дрегерите отчели 1.46 и 1.58 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

Четиримата водачи са задържани в арестите на полицейските управления в областта. Спряло тях са образувани бързи производства.