Томислав Дончев и Даниел Митов са новите заместник – председатели на ПП ГЕРБ, те бяха избрани от провеждащото се в момента национално събрание на партията. Те са и заместник – председатели на Изпълнителната комисия, по право.

Лидерът Бойко Борисов поясни, че освобождава Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, тъй като те „остават в партията и са сред най-заслужилите, но ще се наложи да пътуват повече, ако останат зам.-председатели на партията, а те са нужни на градовете си.“

Той подчерта, че не сваля доверието си от тях.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев са поискали да бъдат освободени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Оставката им бе гласувана от всички делегати на събранието.

Областните организации присъстват онлайн на сбирката, а присъствено в София е целият досегашен кабинет на Борисов, както и ръководният състав на партията.

Можете да гледате директно излъчването – ТУК

Политическа партия ГЕРБ проведе Националната си конференция, чрез онлайн връзка, а от областната структура на ГЕРБ Пазарджик присъстваха делегати и областното ръководство на партията.
Взеха се решения досегашните заместник-председатели на партията –
Йорданка Фандъкова и Димитър Николов да бъдат освободени от заеманите постове, а на тяхно място бяха избрани Томислав Дончев и Даниел Митов.

За членове на Изпълнителната комисия бяха избрани: Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Илтер Садъков, Вежди Рашидов, Костадин Ангелов. Членове на Изпълнителната комисия по право са председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, както и двамата заместник-председатели – Томислав Дончев и Даниел Митов.

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов закри конференцията с реч, в която насърчи участващите в нея да бъдат конструктивни, обрани,
добронамерени но твърдо отстояващи евроатлантическите си позиции.