Академията за пилоти Wizz Air Pilot Academy усилено търси нови амбициозни кандидати в страните, в които има авиобази, включително България. Те ще имат възможност да участват в интегрираната ATP(A) програма за обучение на авиокомпанията и да постигнат мечтата си да станат търговски пилоти.

Въпреки пандемията и предизвикателните времена за цялата авиационна индустрия Wizz Air не е спирала да развива интензивната си тренировъчна програма за пилоти. Докато повечето авиокомпании намаляват размера на своите флотилии и екипи и дават индикации за замразяване и прекратяване на своите програми за кадети, Wizz Air остава изцяло отдадена на обучението на бъдещи пилоти. Следвайки своите планове за стабилен дългосрочен растеж, Wizz Air, най-бързо развиващата се европейска авиокомпания, продължава всекидневно да приема кандидатури за своята уникална програма за кадети.

Академията за пилоти Wizz Air Pilot Academy стартира през 2017 г., за да предложи на младите хора с малък или никакъв летателен опит уникалния шанс да получат лиценз за търговски пилоти и перспективата да работят в авиокомпанията. Това е възможно, благодарение на висококачественото обучение за пилоти, стартиращо от нулата в партньорство с опитни летателни училища и в съответствие със стандартите за обучение на Wizz Air. От юни 2018  г. академията е отворена и за кандидати от България.

От юли 2019 г. Wizz Air предлага и нова схема за разсрочено плащане за бъдещи кадети, за да реализират мечтата си да станат пилоти. Като допълнително подобрение на програмата, при общ размер на таксата от 61 460 евро за интегрирано обучение Wizz Air ATO ATPL (A) кадетите трябва да платят авансово само първоначална такса от 13 950 евро (с 50% по-малко), докато останалата част от таксата се заплаща на вноски през първите им години вече като работещи пилоти в Wizz Air.

Две училища за пилоти участват в академията – Trener Kft в Нирегихаза, Унгария, и Egnatia Aviation в Кавала, Гърция. Интегрираната тренировъчна програма се състои от общо 750 часа наземни курсове, 60 часа в симулатор и 145 часа полети, в продължение на от 17 до 21 месеца. По време на това начално обучение кадетите получават и развиват необходимите знания и умения, за да стартират кариерата си на пилот в Wizz Air и да подкрепят значителното разширяване на авиокомпанията.

Кадетите, които успешно завършат програмата на Wizz Air Pilot Academy, могат да продължат с Разширеното обучение в WIZZ. След това те ще бъдат квалифицирани да започнат да летят като първи офицери в мрежата на авиокомпанията и впоследствие – след около 2 години – ще могат да кандидатстват за длъжност старши първи офицер. След минимум още две години пък ще имат възможността да кандидатстват по програмата за надграждане, за да станат един от командирите на самолет Airbus A320 или на A321neo, които представляват най-новата технология в индустрията.

Повече информация за програмата можете да намерите на pilot-academy.wizzair.com.