Валентина Малинова, Старши учител по информатика и ИТ ПМГ „К. Величков“ Пазарджик

За втора поредна година националният кръг на олимпиадата по информационни технологии (НОИТ) се проведе дистанционно по региони в училищата, които са определени от началника на РУО за училище-координатор на областния кръг  (училището – домакин за област Пазарджик бе СУ „Георги Бенковски“) и се излъчваше пряко в публичен канал.

До националния кръг на олимпиадата бяха допуснати четирима ученици на ПМГ „Константин Величков“ с ръководител Валентина Малинова.

  • Стоян Хайдушки (12б клас) – категория „Разпределени уеб приложения“ 11-12 клас
  • Ая Кожухарова (9д клас) – категория „Мултимедийни игри и симулации“ 8-10 клас
  • Мила Чачова и Станимира Станчева – категория „Мултимедийни проекти“ 5-7 клас

В голямата възрастова група Стоян Хайдушки е на четвърто място в своята категория „Разпределени уеб приложения“, с първи резултат на теста в цяла България и това естествено му отреди крайна оценка Отличен 6.00 и званието „Лауреат“ на НОИТ.

Оценката от Олимпиадата се признава за оценка от приемен изпит в повечето университети в България – СУ, ТУ, ПУ…, така че да пожелаем леко следване и успешна реализация на Стоян.

Дебютантките на НОИТ тази година – Мила Чачова, Станимира Станчева и Ая Кожухарова – се представиха изключително достойно и заслужено бяха оценени съответно с една оценка 5.50 и две много добри оценки!

Изключително съм горда от представянето на нашите ученици. От сърце им желая да бъдат преди всичко здрави, да не спират да мечтаят, защото ако една мечта пресече мислите им, то тя ще пресече и пътя им… Вярвайте, работете, творете и не губете никога надеждата си и вярата в себе си… останалото ще се подреди по най-добрия за вас начин!