Екипажът на Jasen Popov Racing Даниел Попов и Ангел Башкехайов с Peugeot 208 Rally4 са победителите в категория ERT2 на завършилото преди броени часове 51-во издание на рали “България”. Състезанието е първи кръг от националния рали шампионат и втори кръг на европейския рали трофей.

Двамата стартираха днешния ден като четвърти в генералното класиране и лидери в ERT2. В три от петте етапа проведени днес, те бяха по-бързи от преките си конкуренти в категорията – турският екипаж Ali Turkkan/Onur Vatansever с Ford Fiesta Rally4 и унгарците Gergo Dudas/Krisztian Szabo с Peugeot 208 R2. На финала, българите завършиха с преднина от 1:05.8мин. пред Turkkan/Vatansever. В генералното класиране Дани и Ангел са на 4-а позиция.


“Сутринта беше валяло и при преминаването етапа “Аладжа манастир” подходихме по-внимателно и без излишни рискове, а и имахме добра преднина от вчерашния ден. При двете минавания на “Синдел” вдигнахме темпото. Щастливи сме от резултата.”, сподели Дани след края на рали “България”.