Не всеки може или иска да живее в къща с градина, но всеки има нужда от отстъпление от суматохата на градския живот. Ако живеете в жилищен блок, както повечето хора в наши дни, не се притеснявайте – все още може да имате достъп до оазис за релакс. Къде е то? На вашия малък балкон, разбира се! Просто разгледайте следващите 10 идеи за подреждане на малък балкон и намерете вашата.

Понякога хамак и няколко растения са достатъчни (тези в макраме са най-добре дошли), за да се почувствате като на почивка. Ако харесвате вибрациите на Boho (вижте приложената снимка), изберете естествени материали като лен или ратан. Не се ограничавайте в броя на цветовете или декорациите – тук „повече е повече“.

Не е нужно да се отказвате от мечтата да отглеждате свои собствени органични кълнове от боб – малък балкон може да побере цялото оборудване за отглеждане, от което се нуждаете. Стъкленият шкаф е основно оранжерия, така че местните вредители (и замърсяването) ще бъдат контролирани.

Балконът на известния блогър Gözde бързо завладява Instagram. Вездесъщите розови цветя и светлини го правят да изглежда като елегантен курорт и всичко това е постигнато наистина на ниска цена. Само диванче, дървени кутии. няколко възглавници, свещи и растения – готови!

Балконът на полския инфлуенсър Каролина Смик се поддържа в подобен вкус като предишния. Скандинавският стил, базиран на семпли мебели, сиво и бяло, е съчетан с женствени аксесоари – цветя и декоративни абажури за свещи. Както можете да видите, дори кучето се е заселило тук за постоянно.

Вътрешният двор на Люси Уилямс ни зарадва от пръв поглед. Възглавници с ориенталски шарки, поднос с напитки и цветни растения правят това място идеално не само за релакс, но и за парти в най-близкия кръг. Марокански килим тук би бил идеален!

Малка, но идеално обмислена. Възглавницата за пода, няколко цветя и одеяло са достатъчни, за да осигурят отстъпление от градския живот – и да ви помогнат да уловите няколко слънчеви лъча.

Такава библиотека на балкона заема малко място и дава много възможности. Тук можете да съхранявате любимите си книги, растения или дори да ги трансформирате в работно бюро. Балконът, освен като място за почивка, е и чудесен за работа, правейки всяка задача много по-приятна.

Балконът няма изглед? Глоба. Възползвайте се изцяло от това, което имате, и създайте своя собствена гледка с много зеленина, някои декорации на стени (всичко – от клетки за птици до драперии) и добавете нотка на цвят чрез външния килим и възглавници. Скоро ще забравите, че сте притиснати между стените на съседите.

Ръчно изработените декорации работят чудесно на балкони, добавяйки характер и уют. Стената на този балкон е украсена с красива декорация на една кука, която се съчетава добре с килими с подобна форма. Цялото е допълнено с одеяла и свещи в ръчно изработени абажури.