Петима извършители на кражби са установени и задържани от полицаите в областта за времето от петък до днес.

В магазин за дрехи намиращ се в Пазарджик била извършена кражба на дамско портмоне, собственост на 37-годишна жена от областния град. Вътре тя съхранявала личните си документи и сумата от 400 лева. След подаване на сигнал за случилото се разследването било поето от служители на сектор „Криминална полиция“ при местното районно управление.

За много кратко време те стигнали до самоличността на извършителката, която се оказала  22-годишна пазарджиклийка. Портмонето, документите и парите били открити у нея, а тя е задържана за срок от 24 часа.

Полицаи от участък „Изток“ при РУ-Пазарджик установиха извършител на домова кражба.

През нощта на 13 срещу 14 май неизвестен проникнал в жилището на 70-годишна жителка на квартал „Изток“. От там била извършена кражба на система за домашно кино и преносим компютър. В резултат на проведеното разследване от служители на участъка скоро бил установен извършителя. Оказало се, че това е 23-годишен съкварталец на потърпевшата. Откраднатите вещи са открити и иззети от него, а по случая се води досъдебно производство.

Панагюрски полицаи задържаха двама жители на средногорския град извършили кражба от сграда намираща се в село Баня.

В РУ-Панагюрище бил получен сигнал за извършена кражба от сграда на територията на панагюрското село Баня, която е собственост на частна фирма. Апаши задигнали медни части от покривната конструкция с обща дължина от 23 метра, както и 22 метра медни улуци. При проведеното разследване от страна на служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Панагюрище били задържани двама мъже от средногорския град, съответно на 38 и 42 години.

По случая се води досъдебно производство.

Крадец на катализатор е спипан от ракитовски полицаи.

В началото на май ловък апаш демонтирал и откраднал катализатор от автомобил „Алфа Ромео“, собственост на 35-годишен жител на Ракитово. Автомобилът бил паркиран пред дома на собственика му. В резултатна предприетите действия на служители от местния полицейски участък била установена самоличността на извършителя. Задържан е 20-годишен жител на пловдивското село Цалапица. Спрямо него се води досъдебно производство.