Първа копка за реновирането на спортната зала в Зоната на здравето бе направена днес, това стана в присъствието на целия баскетболен тим на „Хебър“, които ще бъдат основен ползвател на ремонтираното спортно съоръжение. Заедно с тях бе и бригадата, която ще промени тотално вида на изоставената в годините зала.

Церемонията бе уважена и от доайенът на пазарджишкия работнически спорт Иван Симеонов, чието име ще носи възстановената база.

Иван Симеонов сподели, че негов основен двигател в живота е съпругата му – Цеца. Всичко, което е постигнал през годините се дължи на нейната подкрепа. Достолепната дама и днес придружи половинката си за събитието.

Залата тъне в разруха от края на социализма и до скоро е била убежище на бездомници и наркомани, разказаха пазарджиклии. От някогашният ѝ вид не е останало почти нищо, освен осветителните тела на тавана.

Единствените признаци на живот са дърво покарало в пода и самотна джапанка с неясен стопанин.

Дългоочакваният ремонт на залата включва пълна реновация, с две големи съблекални, санитарни възли към тях, обновяване на офисните части. Подмяна на настилки и дограми, два входа за зрители. Сто седящи места с трибунки. Залата ще бъде комбинирана в нея ще тренират както баскетбол, така и бадминтон.

Ето какво още ще се промени в близките няколко месеца.

По време на огледа на сегашното състояние на базата, кметът Тодор Попов разказа, че скоро предстои откриването и на Балона, а през 2023 г. ще бъде напълно възстановен и градския плаж, който ще бъде откупен от предишния си собственик.

92-годишният Иван Симеонов с вълнение благодари на кмета Тодор Попов за високата чест,  залата да бъде кръстена на негово име.

А след това Иван Симеонов плисна менчето с вода, за да даде старт на ремонта. В началото на октомври очакваме и откриването на спортната база, която ще оживи още повече Зоната на здравето.