Уважаеми госпожи и господа! Скъпи приятели! Литературен клуб „Многоточие“ и Издателска къща „Многоточие“ обявяват конкурс за приключенски разказ на тема:

„ТАЙНИТЕ НА ИЗГУБЕНИЯ ГРАД“

Регламент:

  1. Разказ в обем до 4 страници, формат А4. Темата е класически приключенски разказ, от типа на историите на Жюл Верн, Майн Рид, филмите за Индиана Джоунс и др. подобни.
  2. Допускат се до две произведения на автор.
  3. Творбите не трябва да са публикувани досега в никакъв вид.
  4. Срок за изпращане на разказите – 27.06.2021г.
  5. Конкурсът е анонимен! Изпращайте произведенията си, съпътствани с две имена на e-mail: klub_mnogotochie@abv.bg. Те ще бъдат публикувани от администратор под пореден номер. Моля, да бъдат упоменати и потребителските имена на авторите във фейсбук, ако те се различават от истинските.
  6. Начин на оценяване:

Оценяването ще бъде единствено от жури. Те ще номинират общо 20 творби, които ще намерят място в бъдещ алманах, а три от тях ще получат първо, второ и трето място. Възрастта на участниците не е ограничена.

ВНИМАНИЕ!

Жури на конкурса ще бъдат учениците от 7 клас при ОУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Пещера, под ръководството на Богдана Сиракова – главен библиотекар на НЧ „Развитие-1873“ – гр. Пещера.

Оценки от читателите няма да има! Може да направите свой кратък коментар на произведенията под публикациите, като спазвате добрия тон. Всички произведения за конкурса ще бъдат публикувани в групата Литературен клуб Многоточие.

  1. Награди:

Първо място – преференциални цени за издаване на книга от Издателска къща „Многоточие“ – стихосбирка, сборник, роман или друго, както и почетна грамота.

Второ и трето място – книги от български автори, членове на ЛК „Многоточие“, както и грамоти.

Двадесет номинирани разказа (заедно с първите три места) ще бъдат включени в бъдещ алманах на ЛК „Многоточие“. С изпращането на творбите, авторите автоматично дават съгласие за това.

Веднъж изпратени произведения, няма да бъдат премахвани по желание на авторите им!

Успех на всички участници!

Не забравяйте, че това е само игра!