„Вчера имах възможността да участвам в работна среща със министъра на здравеопазването в служебното правителство г-н Стойчо Кацаров, неговите заместници д-р Тома Томов и д-р Александър Златанов и началника на кабинета на министъра г-жа Лидия Чорбанова съвместно с колегите от НСОРБ г-жа Силвия Георгиева – изпълнителен директор на сдружението, г-н Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово и г-н Димитър Бръчков – кмет на Община Петрич“, съобщи кметът на Община Сърница – Неби Бозов.
Обсъдени са били актуалните проблеми в здравеопазването към момента, както и ангажиментите на общините в тази област, преди всичко работата им свързана с прилагането и осъществяването на мерките, свързани с коронавируса, и етапите и развитието на ваксиноционните планове в отделните общини и области.
Министър Кацаров е бил подробно запознат с дългогодишния проблем за осигуряване на денонощна спешна медицинска помощ в Община Сърница, за чието разрешаване аз и моят екип работим непрестанно от обособяването на общината.
„Към момента ние сме изпълнили ангажимента си за осигуряване на помещение за екипите на СМП с реализирането на основният ремонт на сградата на Здравната служба в гр.Сърница и обособяването на изцяло ново крило за нуждите на центъра. Министър Кацаров се ангажира да бъде намерено решение за проблема и отбеляза положителния пример на Община Сърница за търсене на решения за преодоляване на недостига на медицински услуги в по-малките и трудно достъпните населени места.“ – каза още Неби Бозов.