Кметът на Пазарджик награди над 160 зрелостници отличници

  На тържествена церемония снощи в Лапидариума на Регионалния исторически музей в Пазарджик кметът Тодор Попов награди над 160 зрелостници, които завършват с отличие средното си образование.

„Провеждаме тази церемония за 16-та година, защото това е знак на уважение и респект към успехите, които сте постигнали, а първият Ви голям успех е това, че сте завършили своето средно образование с отличен успех. Това е повод за гордост и аз и целият ми екип искаме да ви поздравим за това“. С тези думи кметът се обърна към зрелостниците, като им пожела успехите им да се множат.

„Надявам се, осъзнавате, че това са последните относително безгрижни дни във Вашия живот и от тук нататък животът Ви ще бъде такъв какъвто си го направите сами. От тук нататък на Вас ще Ви се наложи да живеете в една още по-конкурентна среда, с още повече предизвикателства и с доказване на себе си ежедневно.

Защото животът в крайна сметка е низ от правилни и неправилни решения, които човек взема. За да бъде човек успешен, рецептата е 90% от решенията, които взема, да са правилни“. Това сподели кметът пред младите хора и им пожела да бъдат умни, да бъдат куражлии, да имат куража да следват мечтите си, да бъдат смели, „защото животът обича смелите хора“.

„Горд съм с това, което сте направили, защото през годините вече виждам как Пазарджик се променя благодарение на усилията на всички, но най-вече на младите хора, защото всяко младо поколение е по-интелигентно от предишното. Младите хора сте по-адаптивни, по-иновативни, по-позитивни и си останете такива!

Пожелавам ви да сте здрави, да вярвате в себе си и да давате още повече поводи за гордост – на Вас самите, на Вашите родители и на нас като град, защото така се създава общност от успешни хора!“

Тодор Попов връчи на всички завършили средното си образование с отличие грамота и т.нар. културен чек за постигнатите от тях високи резултати в областта на науката, изкуството, спорта, както и за активното си участие в реализирането на младежката политика. Културният чек, който е част от програмата на Община Пазарджик за поощрение „Граждански импулс“, съдържа ваучер за книга на стойност 30 лева, билети за кино и театър и осигурява свободен достъп до музеите и галериите в града.