Междуинституционалното сътрудничество на социалните услуги е темата на регионалния форум, в който участва зам. – областният управител Тодор Джамбов. Той бе представен днес на журналистите по време на встъпителна пресконференция на новото областно ръководство. Тодор Джамбов ще отговаря за работата в сектори –  „Образование“, „Социални дейности“, „Култура“, „Спорт и младежка политика“.
Домакин на днешното събитие е Община Пазарджик в партньорство с неправителствената организация Национален алианс за социална отговорност.
Специален гост е зам. министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска. Заместник областният управител Тодор Джамбов поздрави организаторите и участниците във форума и декларира подкрепата на областната администрация за реализацията на всички успешни проекти в сферата на социалните услуги в град и област Пазарджик, с цел обхват и социално включване на всички уязвими целеви групи.
Приветствия към участниците в срещата отправиха секретарят на община Пазарджик Румен Кожухаров, зам.-министър Клисурска и председателят на НАСО Георги Георгиев.
Развитието на социалните услуги на общинско и областно ниво представиха ръководителите на социалните дирекции в сферата на социалната политика в град и област Пазарджик. Местното представителство на НАСО презентира насоки за развитие на сътрудничеството между местната власт и Националния алианс за социална отговорност.