Фотосите на участници от цялата страна събраха над 2500 харесвания

Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи грамоти на победителите в онлайн конкурса за снимка по повод Деня на семейството -15 май. Конкурсът, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните  и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик в рамките на инициативата „Търсим винаги доброто”, е традиционен и се провежда всяка година. В него се включиха 31 участници от цялата страна. През своя обектив момичетата и момчетата показаха как семейството ги прави щастливи – като прекарват време заедно. Най-активни бяха децата от Община Пазарджик, но свои фотографии изпратиха и деца от Враца, Ярджиловци, Перник.

Снимка: Семейство Атанасови

„Традиционно правим този онлайн конкурс по повод Деня на семейството, като даваме възможност на децата да представят свои снимки как виждат доброто. Напоследък хората сякаш се вторачваме в лошите неща, а в същото време има и добри дела, които трябва да показваме. Затова нашият фокус през последните години е през политиките на Общината да показваме доброто, да показваме успехите, талантите на децата в различните сфери. Конкретният случай е успехите на децата във фотографията”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов и се обърна отличените деца: „Вие сте снимали най-важното – семейството! То е за цял живот. Най-хубавите мигове са със семейството. Ще го разберете, а най-важно е като пораснете, да останете добри хора”.

Снимка: Ивайла Петрова

Трите отличени фотографии с най-много харесвания са снимките на Ивайла Петрова от Враца, семейство Атанасови от Пазарджик и Мариела Червенова от Пазарджик. Грамоти ще получат всички участници.

В рамките на инициатива под надслов „Търсим винаги доброто” предстои обявяването на онлайн конкурси за снимка по повод Деня на приятелството – 9 юни и Деня на добротата – 13 ноември.

Снимка: Мариела Червенакова

Подготвя се и издаването на книга, разработена от екипа на МКБППМН, предназначена за най-малките ученици – „Малка книга за големи добротворци”. В нея децата ще могат да пишат, рисуват, творят, развивайки своята емоционална интелигентност с помощта на своите родители.