Провеждането на честен вот на 11 юли е основен приоритет за областния управител Иван Васев, който днес по време на встъпителната си пресконференция представи и своите заместници – Стоян Парпулов и Тодор Джамбов. Вторият приоритет на областното ръководство е да се окаже съдействие на здравните власти за реализацията на Националния ваксинационен план.

Първата среща на Иван Васев след назначаването му е била с ръководството на РИК – Пазарджик във връзка с подготовката на изборите. Работата на комисията е обезпечена и тя вече извършва своята работа, според законоустановените норми. До 10 юни ще са налични и указанията за прилагане на машините. Предстои нова среща с Районната избирателна комисия, по отношение на организацията на приемането на изборните протоколи от СИК в нощта на 11 юли. „Надявам се да може да се създаде по-добър ред и да се спазят изискванията на здравните власти, да се избегне струпването на толкова мвного хора на едно място.“ – каза Васев.

Предстоят срещи с ръководството на ОДМВР – Пазарджик и местната структура на ДАНС, както и общинските кметове. Имам предложения към ръководството на ОДМВР по отношение на изборния ден. – каза Иван Васев. Чуйте ги:

Областният управител ще направи и среща с ръководството на Районна прокуратура, като иска да чуе мнението на прокурорите за начина по който са били отработвани сигналите, постъпили при тях по време на предишни избори. На тяхна база ще може да се намери начин да се процедира по-добре по време на предсрочните избори.