Билетите за концерта на Нина Николина в единствената теснолинейка у нас са вече изчерпани. Това съобщи певицата само ден, след като обяви, че ще даде тон за акапелни изпълнения в „дует“ с парния локомотив. Старт ще бъде даден в 10,55 ч. тази неделя, на гара Септември.

„Благодаря ви много за огромния интерес. Очаквам с нетърпение тази неделя!“, не скри емоцията си изпълнителката на „Ти“.

„Песента на теснолинейката“ е мотото, под което ще се проведе предстоящият акапелен концерт на Нина Николина. Изпълнителката на „Ти“ се готви за „дует“ с парния локомотив, с който ще се движи между Септември и Велинград.

„Потегляме от гара Септември, за да пътуваме из времето, да се любуваме на природата, да слушаме музиката на нашите баби. Ще беседваме с пътниците върху текстовете на старите песни, ще разказваме истории, ще изпеем акапелно някои от класическите обработки на едни от най-красивите български народни песни“, обявява Николина.

Тя допълва, че концертът е проект за паметта и рефлекса на обществото да си спомня и пренася традицията през годините. „По пътя се раждат непредвидени ситуации, които ще превърнат нашия проект в артистична акция с много импровизации“, обещава още певицата.

Пропуски за събитието могат да бъдат закупени от сайта на БДЖ, както и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

Проектът се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Поради ограничения капацитет на местата във вагоните на теснолинейката, билетите за пътуването на 6-и юни бяха продадени за часове след неговото обявяване. С организирането на още две пътувания от БДЖ любителите на теснопътното влакче, които не са успели да се снабдят с билети за събитието на 6-ти юни, ще имат възможност да пътуват с теглената от парен локомотив композиция на 19-ти и 20-ти юни.

Повече подробности за планираните пътувания ще бъдат обявени допълнително.