Годишен концерт на Vocal Academy посветен на 50 години Младежки дом – Пазарджик, ще се състои днес. Концертът ще се проведе в Младежкия дом, от 18.30 ч., а посетителите ще могат да чуят любимите си изпълнители.
Години наред вокалният ръководител на Vocal Academy – Сийка Вълчева дава успешен старт за бъдещето на множество свои възпитаници. Един от най-успешните е собственият ѝ син – Лазар Вълчев, който избра да се върне в родния Пазарджик и да се развива в него.
Също тази вечер в рамките на Фестивал на изкуствата „Арт идея – арт алея“ очакваме – Джаз в музея „На Север от Изтока“ – авторски проект на певицата Даниела Белчева. Началният час е 20:00 ч., а мястото – Лапидариума /Музея/.
„На Север от Изтока“ е проект на варненската певица и композитор Даниела Белчева, състоящ се от авторски композиции, и като музика, и като текст на английски език. Живяла и работила в Норвегия, Даниела Белчева се вдъхновява от мистицизма на местната култура, което кореспондира със заглавието на проекта „На Север от Изтока”
Изпълнители:
Даниела Белчева – автор на музиката и текста, вокал
Милен Кукошаров – пиано
Димитър Семов – ударни
Михаил Иванов – бас