Подготовката, организирането и материално-техническото осигуряване на изборите за народни представители на 11 юли и разширяване обхвата на ваксинацията на населението в област Пазарджик, бяха основните акценти в срещата на областния управител Иван Васев и неговите заместници Стоян Парпулов и Тодор Джамбов с кметовете на общини в областта.
В срещата участваха директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова, директорът на ОДМВР старши комисар Петко Шотлеков и секретарите на общински администрации, като пряко ангажирани с изборния процес.
За логистично осигуряване на изборния процес от общинските администрации в областта са осигурени общо 331 000 лв. За безопасни и здравословни условия на работа и спазване на противоепидемичните мерки от общинските администрации – общо 58 625 лв. Разпределението на финансовите средства по общини е извършено на база брой избирателни секции по общини, съгласно решения на РИК Пазарджик. Общият брой на избирателните секции до момента в областта е 362. Все още не е изтекъл крайният срок за разкриване на подвижни и секции в лечебни заведения.
В РЗИ Пазарджик е създадена организация за поставянето на ваксини на членове на секционни избирателни комисии. Продължава ваксинирането на населението в 14-те ваксинационни пункта в областта, има готовност и за мобилни екипи в различни общини и фирми.
Предстои среща с ръководството на РИК Пазарджик и представители на общинските администрации, на която отново ще бъде обсъдена координацията между институциите за провеждането на изборите на територията на област Пазарджик.