Ценни съвети получиха учениците от Спортното училище лично от най-добрите ни бадминтониски Габриела и Стефани Стоеви. Младите спортисти имаха уникалния шанс да говорят с двукратните европейски шампионки на среща в учебното заведение – среща, която премина емоционално, но и ползотворно.

В желанието си да почерпят опит от най-добрите учениците задаваха въпроси за подготовката им, за тренировките, за усилията и вълненията преди решаваща среща и още, и още… От своя страна сестри Стоеви не спестиха нищо – те споделиха и за трудностите, които срещат, но и за радостта от победата, за удовлетворението, когато видиш възнаградени всичките си усилия. Пред учениците от Спортното училище те разказаха, че са започнали да спортуват още в ранна детска възраст и с постоянство и упористост са постигнали не една победа. „Златните“ момичата на бадминтона, както наричат сестри Стоеви, поощриха младите спортисти да продължават да се трудят усилено, защото  няма „по-сладко от победата“.

Разбира се, най- развълнувани и с най-голям интерес „попиваха“ всичко младите състезатели по бадминтон от Спортното училище, които също имат отлични постижения през тази година. Вълнението на учениците пък беше възнаградено и с възможност да се снимат с шампионките, както и да получат автограф от тях.