Около месец ще продължи ремонта на отсечката на бул. „Ал. Стамболийски“ в частта ѝ от бул. „Христо Ботев“ до бул. „Цар Освободител“, това съобщи днес кметът Тодор Попов, който инспектира началото на обекта. Стана ясно това, че след приключването на тази отсечка улицата ще е изцяло обновена, а след това ще стартира ремонт на бул. „Стефан Караджа“.

Двете ленти за движение ще бъдат преасфалтирани, като движението няма да бъде спирано. Най-напред ще бъде извършен ремонт на пътната лента от страната на магазин Лидл, а колите ще ползват съседната лента в двете посоки.

Обект „Преасфалтиране на бул. „Александър Стамболийски” в участъка от бул. „Христо Ботев” до бул. „Цар Освободител” в гр. Пазарджик” ще се изпълни от „Еко-Хидро-90” ООД, гр. Пазарджик по Договор с рег. № 99-ЗОП-35/ 09.10.2019 г. с предмет „Ремонт на улици и пътища на територията на Община Пазарджик”.

Участъкът е с дължина почти 500 м, като ще бъдат ремонтирани и двете платна за движение, общо – около 8 500  кв.м. За целта ще бъде създадена Временна организация за безопасност на движението /ВОБД/, като ще се приложи съгласуваният със сектор „ПП”, ОД на МВР – Пазарджик Технически проект – част ВОБД, съгласно който ремонтните дейности ще протекат на четири етапа, както следва:

  1. участък от бул. „Христо Ботев” до ул. „Цар Калоян” – северно платно;
  2. участък от ул. „Цар Калоян” до бул. „Цар Освободител” – северно платно;
  3. участък от бул. „Христо Ботев” до ул. „Цар Калоян” – южно платно;
  4. участък от ул. „Цар Калоян” до бул. „Цар Освободител” – южно платно.