Втората част от ремонта на централната трибуна стартира днес на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик, това стана в присъствието на множество спортни деятели, ангажирани с футболния клуб на града ни.

„Днешният ден сме се събрали тук, за да дадем старт на следващата инвестиция в нашия стадион, добавянето на още 1512 седалки, с оправянето на двете странични трибуни. Където ще има около 2500 седящи места след ремонта, това е задължително условие, ако имаме амбицията да сме в „А“ група през следващите години. Ще отлеем нови фундаменти, ще бъдат поставени и седалки върху тях, те ще имат необходимана UV-защита, а на гърба на тривбуните ще има мини – търговски и складови помещения, като задната им част ще е де факто малко застъпена от трибуните. Ще има и по-устойчиви метални скари, за устойчивост на седалките.“ – представи предстоящите промени кметът Тодор Попов.

Ремонтът ще приключи до средата на есента, той няма да пречи за началото на тренировъчния сезон през август, като с това се приключва вторият етап от ремонтите, а третият е поставянето на ново осветление.

За следващия сезон не се очакват драстични промени във футболния отбор. „Все още нямаме стадион, който да отговаря на стандартите, а също така и отбор. По – следващата година се очаква по-устойчив спонсор за футболния отбор, като вече ще може да се помисли за преминаване в „А“ група, а стадионът ще е напълно ремонтиран. Аз обичам да вървя стъпка по стъпка и си поставям дългосрочни цели. Все още нямаме сили за „А“ група, но ще дойде и този ден, защото имаме силите и амбициите да го направим“. – каза още Тодор Попов.

За да бъде изградена новата трибуна, ще бъдат премахнати и част от дърветата, които с течение на времето сами са покарали край спортното съоръжение. Част от тях ще останат, тъй като няма да пречат на ремонта, поясниха от фирмата изпълнител.