Водач на автомобил употребил алкохол, както и малолетен шофьор на микробус са установени през изминалото денонощие от полицаите в региона, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Тази нощ на улица в Пазарджик автопатрул спрял за проверка „Ауди“, управлявано от 46-годишен мъж от Добрич. Последвала проба с дрегер, при която уредът отчел 1.83 промила концентрация на алкохол.

Доста по-фрапиращ е случая с 13-годишно момче от септемврийското село Семчиново. Случката се разиграла снощи, около 21 часа, на пътя между селото и местността „Милеви скали“. Лесничеи от Държавното горско стопанство в Пазарджик засекли микробус „Мерцедес“ без регистрационни табели и го спрели.

Междувременно подали сигнал и в полицейското управление в Септември. На мястото пристигнал дежурен автопатрул, който продължил щателната проверка. Оказало се, че автомобилът е без табели и е бил управляван от 13-годишно момче от село Семчиново, а с него са превозвани 1.5 кубически метра незаконно добита широколистна дървесина.

Микробуса и товара му са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство.