Фондация Арт Ангел направи дарение на персонала на Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик, професионалната кафе машина вече е предоставена на лекарите, сестрите и санитарите.

Това е в знак за признателност за геройството проявено по време на Ковид пандемията не само от лекарите, но и от сестрите, шофьорите на линейки, фелдшерите, както и жените грижещи се за хигиената.

Придобивката е италианско бижу Promac 2 Group Espresso Maker, на стойност 5 000 лв.

Инициативата е част от нетрадиционното представяне на книгата – „Ако срещнеш Буда, убий го!“, която задава въпроси за личната инициатива, свободата и щастието.

Основателят на Фондацията Арт Ангел – Илиян Кузманов и автор на книгата, има специално отношение към не само към ЦСМП, а и към цялата болница.

„Израснах срещу болницата, в блока отсреща. Във входа ми бяха само лекари, започвайки от семейство Спиридонови, Станчеви, до главния лекар на болницата, който живееше точно срещу нас. Майка ми беше библиотекарка в медицинския факултет в тогавашният деканат до болницата, баща ми през 80-те работеше поддръжка там. Детството ми е минало, сред студентите, професорите, лекарите и медицинските книги. И ако трябва да съм честен ми е малко мъчно, за това което бе болницата някога и какво е сега. Пък и съм живял повече от 17 години в чужбина, Канада, Англия и зная че медицинските заведения винаги са на първо място…

Няма нищо по-важно от лекаря, това е нашият белег за цивилизованост. А Бърза помощ е най- важното място в една болница. Това е мястото, където има най- голямо натоварване, имат под ръка най съвременните екипировки, а самото отделение е просторно, модерно и много, много важно. Много бих искал да си спомним, че всичко започва и свършва там. Това е най-малкото, което мога да направя – кафето, онзи еликсир, който ни дава още малко сила, когато тялото ни отказва да бъде на най-високо ниво. Бих искал да мога, да дам много повече…“