С Указ №122/07.05.2021г. на Президента на Република България на 27.06.2021г. /неделя/ са насрочени частични избори за кмет на кметство Памидово, община Лесичово. В тази връзка се предприемат комплекс от мерки за подготовката и осигуряване на нормалното протичане на изборния процес. Екипи на полицията ще следят за нормалното протичане на изборния ден в селото, за спазването на обществения ред и спокойствието на гражданите. Инспектори от РСПБЗН-Пазарджик са извършили проверка на помещението за гласуване относно неговата противопожарна обезпеченост. Ръководството на РУ-Пазарджик и ОДМВР са в контакт с Общинската избирателна комисия в Лесичово. От пристигането им на територията на общината всички изборни материали ще бъдат под полицейска охрана, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Припомняме, че по време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секцията, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на полицията могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик ще работи на 26 юни /събота/ от 08.30ч. до 17.30ч. и 27 юни /неделя/ от 08.30ч. до 18.30ч. Ще бъдат връчвани изработените лични карти на гражданите, които ще гласуват, а на тези които  са ги загубили, повредили, унищожили или са им откраднати ще им бъдат издавани удостоверения за гласуване.