През уикенда в гр. Бургас се състоя Държавно първенство по триатлон, спринтова дистанция, организирано от Българска асоциация по триатлон, съобщиха от СК „Палашев“ – Пазарджик. Борислав Палашев за втора година затвърди позицията си като спечели шампионска титла и при мъжете в 5-та група.
Никол Колишева задържа титлата си на държавна шампионка за пореден път в 3-та група, старша възраст, а Красимир Георгиев също защити титлата си като държавен шампион за поредна година в 1-ва група, деца. Останалите призьори на СК “Палашев” са:
Христо Коев с второ място в групата на Бенджамините. Габриела Теодосиева успя да се пребори за третата позиция при момичетата, деца 1-ва група. Кристин Мерк също се качи на стълбичката, заемайки достойно второто място при момичета, младша възраст, 2-ра група. Елизабет Мерк зае третото място, след изключително успорваното състезание при момичета, старша възраст, 3-та група.
Атлетите на “Палашев” взеха участие и в щафетното състезание, представяни от Борислав Палашев, Никол Колишева, Александър Тодоров и Елизабет Мерк. След изключително интересната надпревара, нашите отличници се класираха на 2-ра позиция.
Борислав Палашев – старши се качи на стълбичката, за да приеме купата за второ място при отборно класиране на момичета  и трето място за общо класиране, мъже и жени. Изключително достойно представяне на малките ни атлетки Ивелина Колишева и Леонора Прокопова, които се класираха на 7-ма и 10-та позиция.
Адмирации за Ивелина, която въпреки падане успя да финишира и да св класира в топ 10! Също и за Леонора, за която това състезание бе нейният дебют в триатлона! В тази класация също влезе и Александър Тодоров, който се състезава в може би една от най-оспорваните групи, а именно старшата, който се класира на 9-та позиция.
Едни от дебютантите тази година за отбора на “Палашев” бяха Кристиян Колев и Дейвид Мерк, които успяха да направят едно страхотно състезание. Отлично представяне също наблюдавахме от Авиела Мерк и Дарина Василева. Искрени поздравления към всеки един атлет и техния треньор за страхотното представяне. Следващата голяма среща с триатлона ще се случи в гр. Пловдив на Държавно първенство по триатлон, основна дистанция.