Безплатни медицински прегледи и консултация с лекар в мобилен кабинет – от това ще могат да се възползват жителите на град Ракитово от сряда, 30-ти юни. Екипът ще е на разположение в продължение на три дни в училище „Христо Ботев“ от 14 часа до 18 ч.

Проектът „Да дадем здраве на ромите“ е финансиран по Фонд „Активни граждани България“ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, като от безплатните медицински услуги ще могат да се възползват общините Септември, Велинград, Ракитово, Брацигово и Пазарджик. Част от екипа са здравните медиатори за областта, които бяха предварително обучени за провеждане на здравни експота и работа с медицинската скринингова апаратура.

Населението на Ракитово ще може да си направи измервания на кръвна захар, сатурация, кръвно налягане, костна плътност, ЕКГ, както и ехография след консултация с лекар.

Екипът на Фондация „ АДРА БЪЛГАРИЯ“  заедно с доброволци медиатори, ще ви посрещнат и ще направят вашия преглед лесен и приятен, сподели директорът на фондацията Мариан Димитров. Заповядайте, ще има полза за всеки! Някой мъдрец е казал“ По- добре един излишен преглед, отколкото един закъснял преглед“.