„Ако бъда избран за депутат, ще апелирам за промени в законодателството, касаещо земеделските производители. Те трябва да бъдат хората на градските пазари, а не прекупвачите, които нямат понятие колко труд се влага в производството на български зеленчуци.“ – това заяви водачът на листата на „Републиканци за България“ – Атанас Шопов.

„Ще искаме субсидиите, които се отпускат от Европа да бъдат справедливо разпределяни между производителите, защото всички знаем как се случваше това до момента. Хората, които имат малка земеделска фирма не могат да получат и едно евро субсидия, защото нямат достъп до програмите и разчитат единствено на двете си ръце.

На пазара място имат само производителите, това бе и причината днес да се разходим с колегите от нашата листа до центъра на Пазарджик и да разговаряме с хората на сергиите. Те не са доволни от това, че не са в обособена зона. До тях продават вносни тиквички и краставици, а това, което те са произвели е на по-висока цена, защото не е било дотирано от Европа. А в същото време е набрано тази сутрин, а не преди седмица в Гърция или Турция.“ – допълни Шопов. „Апелираме, когато посещавате пазара да търсите българска стока, така вие подпомагате хората, които не разчитат на чужди пари за да оцелеят в тежките условия, в които съществуват и сега.“

В предизборната програма на „Републиканци за България“ е посочено, че партията ще се бори за запазването и развиването на селскостопанските училища и Университети, за намаляване на бюрократщината при попълването на документи за заявления, регистрация и други административни услуги. Също така за внедряването на нови технологии при производството, както и добри практики, които са щадящи за природата. Приоритет за „Републиканци за България“ ще бъдат семейните земеделски стопанства.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!