„Човешки животи ще бъдат застрашени, ако отново ни връхлети буря като тази на 28 юни.“ – съобщиха собственици на автокъщи по пътя Пазарджик – Пловдив. Те се намират в непосредствена близост до изхода на града към съседния областен център и пострадаха по време на обилния валеж, придружен от силен вятър само преди седмица.

Припомняме, че тогава бяха получени множество сигнали за паднали дървета, клони, надвиснали опасни предмети от жилищни и други сгради. Мобилизирана бе дежурната смяна в пожарната и до късно през нощта три екипа с три специализирани автомобила обезопасяваха основните пътища в общината.

Отстранените паднали дървета и клони са общо 68, а само в участъка от пътя Пазарджик-Пловдив те са 37. Освен на този главен път огнеборците премахнаха дървета, клони и опасни предмети от основните улици  в Пазарджик, пътя Добровница-Пищигово, в районите на селата Мало Конаре, Огняново и Пищигово. Тогава пострада и автокъща намираща се на изхода на Пазарджик по посока за Пловдив.

„Старите чинари са много опасни, защото имат изсъхнали клони и те лесно се чупят при силен вятър. Опасяваме се, че при следваща буря може да има и човешки жертви, цяло чудо бе, че миналия път нямаше пострадали хора. От ОПУ дойдоха на следващи яден и отрязаха две дървета, казаха, че ще дойдат отново, но това така и не се случи, настояваме да си довършат работата преди да е станало късно. “ – допълни нашият читател.

 

  • Снимката е илюстративна